Ať už trávíte konec roku doma a jen sami s partnerem či kamarádkou, s dětmi, s rodinou či přáteli, vždy si po Štědrém dni a následných vánočních svátcích si udělejte absolutní relax a tu nej silvestrovskou pohodu.
Jak na to? Zcela jednoduše a snadno
- doplníte si pečivo o nějaké Silvestrovské sladké a slané snacky, třeba doma pečené
- upravíte výzdobu na Silvestrovskou, ale pohodovou domácí notu
- prostřete silvestrovský stůl (třeba zcela netradičně v rámci hygge, severského či staročeského designu)
- a připravíte se hromadu dobrot v čele s horký čajem a punčem, horké čokolády a kakaa
- naplníte mísy a dózy máslovými sušenkami, marshmallow a skořicovými keksy
- provoníte příbytek vánočními vůněmi
Co k tomu využít?
Patří sem především větvičky jehličnanů, košíky, ošatky, plédy, polštáře, deky, kožešiny, keramické, plechové a skelněné nádobí a hrnce, dřevěná prkénka a podnosy, ořechy a skořápky, červená jablíčka, křížaly, sušené švestky.
Z vůní volte skořici, jablka, pomeranče, vanilku, hřebíček, borovice, cedru, modřínu či vánoční směsi. Pro Silvestrovskou pohodu je můžete ozvláštnit také špetkou svěžího citronu, citrusu, mandarinky a také vínovou, rumovou či punčovou vůni. A samozřejmě nemohou chybět ani svíčky v rozličné formě, nejrůznější světýlka (třeba ve formě řetězů s baňkami či hvězdičkami) a hřejivá (ideálně žlutě svítící) světla a lucerny.
Vlastní tvorba
Nemusíte běhat po obchodech a hledat co byste k Silvestrovské pohodě pořídili. Zkuste tvořit i sami! Vlastnoručně vyrobené sladké drobnosti, dekorace a horké nápoje potěší nejen vás, ale i vaše blízké a přátele.
Někdy je to mnohem více než komerční produkty. Proč? Protože společně s použitými surovinami do nich vkládáte i kousek sebe. Naplňte tedy sklenice, mísy a košíčky pečivem sušenkami, ořechy, ovocem, v čerstvé i sušené formě, a k tomu si vyrobte silvestrovské ozdoby, vizitky, jmenovky a další kousky. Třeba takové, které můžete potom i sníst. Je to zábava a legrace, která umocňuje silvestrovskou náladu a pohodu.
Zdroj foto: Pixabay.com, Nila.cz, Svetcukraru.cz
Autor: Pavla Košík Jelínková