Lidé se potřebují v dnešní uspěchané době odreagovat, a proto navštěvují útulné restaurace a bary. Ale ne všechny podniky jim mohou vyhovovat. Pokud nenabízejí zajímavé menu a nápojový lístek, jdou raději o dům dál.
Klíčem k úspěchu je stylové čisté prostředí kavárny, dále také chutné pokrmy a nevšední drinky. V tomto ohledu je tedy důležité zajištění kvalitního gastro vybavení. A na to bohužel mnoho restauratérů zapomíná.
Do kuchyně patří praktické nádobí
Než vám donese usměvavý číšník na stůl specialitu podniku, stojí za tím hodně práce. Samozřejmě ji musí uvařit mistr kuchař, ale ten potřebuje kvalitní gastro vybavení. Jedná se o krouhače zeleniny, odolné hrnce a pánve, hnětače těsta i varné spotřebiče. Pokud vyrážíte na večeři do luxusní restaurace, číšník použije servírovací vozíky. Poté se budete cítit jako v pohádce.
Super drink bez ledu neexistuje
Pro bary, bistra a kavárny jsou nezbytná chladící zařízení, v nichž uchovávají potraviny svěží. Noční podniky i restaurace s letními zahrádkami nabízející chlazené koktejly používají výrobníky ledu. Díky tomu jsou drinky osvěžující a chutnají náramně. K tomu jsou třeba i drtiče ledu. Led je v gastro podnikání velký pomocník. Nachladíte díky němu šampaňské, host si ho libovolně vloží do svého oblíbeného alko i nealko nápoje. Bez něj nelze připravit ani mnohé koktejly. Bistra a kavárny ocení výrobníky chlazených nápojů a ledové tříště. Snad nikdo v létě neodolá dokonale chlazenému občerstvení. Děti mají v lásce ledovou tříšť rozličných chutí.
Co by se vám mohlo hodit?
V cukrárně se bude lépe pracovat s profesionálními hnětači těst a do kavárny patří špičkové kávomlýnky a kávovary. Po práci si totiž každý dopřeje napěněné cappuccino s excelentním zákuskem anebo koláčkem.