7/10
Vakuové misky uchovají potraviny déle čerstvé

Vakuové misky uchovají potraviny déle čerstvé

7. října 2010 v 00.00 , Bytové doplňky , Kuchyně , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Uskladnění potravin patří k základním a každodenním kuchyňským činnostem, ovšem není uskladnění jako uskladnění. Kvalita uskladněných potravin vyžaduje určitá pravidla, která se velmi jednouše dají zvládnout použitím vakuových misek.

Princip fungování vakuových misek

Princip fungování vakuových misek je založen na technice odsátého vzduchu, díky čemuž se v prostoru misky vytvoří vakuové prostředí.

Kvalitní vakuové misky jsou tvořeny víčkem, které je opatřeno silikonovým těsněním pro vyšší přilnavost. Víko misky doplňuje datumové kolečko s ventilem, kterým se vakuovou pumpičkou odsává přebytečný vzduch.

O správně dokončeném vakuování nás informuje indikátor, trvanlivost (datum spotřeby) potravin si můžeme nastavit na víku dózy.

Požadavky na vakuové misky

Vakuové misky by měly být vyrobeny z kvalitního materiálu, nejlépe z polykarbonové hmoty, kterou je možno požívat do všech kuchyňských elektro.

K přednostem polykarbonu patří hmotnost (jsou velmi lehké a zároveň stabilní), další výhodou je i design a rozmanitost výběru.

Prodloužení délky skladování potravin

Potraviny uchovávané ve vakuových miskách zůstávají déle čerstvé a jejich trvanlivost se dokáže prodloužit až o několik dní.

• maso, zelenina, ovoce: délka trvanlivosti se prodlouží 2 až 5 x oproti klasickému skladnění
• pokrájené uzeniny vydrží ve vakuové misce až 10 dnů, v klasické cca 2 – 3 dny
• sýry lze skladovat až 55 dní
• listový salát v běžných miskách nevydrží, ve vakuových ho však můžeme uchovávat po dobu až 8 dnů
• nasycené nápoje si svoje kvalitní perlení udrží až na dobu 20 dnů
• různé druhy zákusků vydrží ve vakuu až 10 dn

Důvody, které nás přesvědčí

Koupě vakuových misek se jednoznačně vyplatí, nejen že dokáží udržet potraviny déle čerstvé, ale jdou ruku v ruce se zdravým životním stylem.

Potraviny si ve vakuových miskách uchovávají všechny vitamíny, minerály a výživné látky. Také si udržují svoji přirozenou barvu a tvar, neuvadají (ledový salát vydrží čerstvý a krásný až po dobu osmi dnů). Potraviny neztrácejí ve vakuových miskách nutriční hodnoty ani aroma, také „nenačichnou“ žádnými pachy z ledničky.

Ačkoliv je nákup vakuových misek dražší záležitostí, investované peníze jsou garantovanou zárukou jejich navrácení. Delší trvanlivost uchovávaných potravin šetří peníze, ale i čas (četnost nákupu potravin zredukujeme na polovinu).

Ve vakuových miskách lze uchovávat potraviny nejen syrové, ale i vařené, což umožňuje možnost odložení konzumace „na neurčito“. Vakuové misky jsou vhodné i na uchování pečiva, kávy a alkoholických (především víno) i nealkoholických nápojů.

Zdroj: http://www.zepter.cz, http://www.domacky.cz/…vakuove-dozy, http://vacco.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS